OKRA arrangement – Matongé ‘Congo in Brussel’

Op maat van Okra groepen.

Korte wandeling 2,5 km

Rustig tempo

Geen grote hindernissen of bergop

Rustplaatsen en WC-voorzieningen onderweg

Samen met Tochten van Hoop gaat Okra dit jaar naar Brussel, naar een typische Afrikaanse wijk. Matongé is een wijk in Kinshasa en ook een Brusselse veelkleurige wijk met Afrikaanse kapsalons en winkels.Vandaag is Matonge vooral een ontmoetingsplaats voor Afrikanen.

Vertrekplaats:                                   Luxemburgstation

Duur van de wandeling:                 2.30u (2,5 km)

Stopplaats halverwege, waarbij wij contacten leggen met een Afrikaans café centraal in de wandeling – met kans tot sanitair bezoek. De afspraken met het café gebeuren via de gids.                 

Vertrekuren naar keuze                Bijvoorbeeld 10u of 14u

Einde Metro Naamse Poort 2,5 km. Mogelijk uitbreiding tot Centraal station 3,5 km.

Prijs                                                    110 euro voor een groep van max. 15 personen. Per begonnen  schijf van 15 personen voorzien we een extra gids (a rato van 70 euro per extra gids op dezelfde dag).

Mogelijke data 2023 – 2024         Weekdagen of weekends naar keuze

Wil je er een hele dag van maken? Tochten van Hoop kan je een lijst van aanvullende initiatieven doorsturen, zodat je je afdeling een uitstap op maat kan uitwerken. Dit dien je dan eveneens aan te vragen via de rubriek opmerkingen.

Tocht aanvragen                              Je bestelt de tocht via http://www.tochtenvanhoop.eu/aanvraagformulier/ Kies daar voor het OKRA-arrangement.  Het secretariaat van Tochten van Hoop bevestigt de ontvangst van de aanvraag.

Praktisch:

Het maximum aantal deelnemers voor de Matongéwandeling is 15 personen per groep – omwille van de kleine voetpaden.

OPGELET: De reservatie is pas definitief na bevestiging van Tochten van Hoop. De factuur krijg je na de tocht.

De betaling gebeurt na ontvangst van de factuur. Bij annulering één week vooraf betaalt de groep een deel van de gemaakte kosten ten bedrage van € 25,00.

Okravoordeel                                    Deelnemers aan het Okra-arrangement kunnen het boek  ‘75 inspirerende plaatsen in Brussel’ bestellen  aan voordeeltarief: 20 euro i.p.v. 23,95 euro.


Alternatieve keuze: Brussel, hoopvol in beeld. 

Niet iedereen is even mobiel of heeft de tijd en middelen om naar Brussel te reizen.
Voor deze mensen bieden we een oplossing aan: onze gidsen brengen Brussel tot bij u! We stellen u dan ook graag onze ‘zittende’ tocht voor: “Brussel, hoopvol in beeld”.
Het werkt als volgt: onze gidsen, die de stad als hun broekzak kennen, komen tot bij u. Aan de hand van geprojecteerde foto’s nemen zij u mee door een Brusselse wijk
. U krijgt u de wijk in vogelvlucht te zien. Het sociale perspectief zal uiteraard ook hier een belangrijke insteek zijn, zoals bij al onze tochten.

Volgende ‘zittende tochten’ zijn mogelijk.

  • Molenbeek
  • de Marollen
  • de 7 Werken van Barmhartigheid
  • In het spoor van een asielzoeker

  • Hoe?
  • onze gids komt naar jullie lokaal.
  • de vereniging zorgt voor laptop en beamer en scherm.
  • ‘Brussel, hoopvol in beeld’ duurt 1,5 à 2 uur.

Kostprijs

  • 110 euro – verplaatsing – ter plaatse te regelen – 0,40 euro/km, min. 20 euro.

Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere inlichtingen!


Nieuwsbrief

Tochten van Hoop Brussel verstuurt af en toe een nieuwsbrief met aankondigingen van specifieke activiteiten, driekoningentocht, en andere info.
Normaal betreft dit hoogstens een paar emails per jaar! Blijft u graag op de hoogte? Schrijf u dan onderaan deze pagina in op onze nieuwsbrief!


 U kan zich hier inschrijven op onze nieuwsbrief