Nieuws

Erfgoeddag 22-4-2018 – thema “KIEZEN”

Tochten van Hoop doet ook dit jaar mee met de Erfgoeddag in Brussel. Als u eens graag individueel of met een paar personen een tocht wil meemaken, is dit misschien een mooie gelegenheid! We voorzien twee tochten, één in Molenbeek rond religie, en eentje vanuit Brussel Noord, rond asielzoekers. Inschrijving verplicht, deelname gratis. Wees er op tijd bij, vanaf 20 personen zetten we de inschrijvingen stop! 

1) Levensbeschouwelijke keuzes: religie in een wereldstad.

Leven in een moderne wereldstad is niet altijd eenvoudig. Telkens opnieuw word je geconfronteerd met een veelheid aan visies, oud en nieuw. Op welke manier kiezen mensen ervoor hun religie te beleven? Deze tocht laat je kennismaken met de diversiteit van het religieuze leven in Molenbeek. Je ontdekt hoe mensen daarmee richting proberen te geven aan hun leven in de grootstad.

Wanneer? zo 22-4-2018, 13 tot 15 u.
Waar? In Molenbeek – Afspraak aan het beeldje van de Vaartkapoen (Sainctelettesquare 1)
Hoe inschrijven? Stuur ons een e-mail (tochtenvanhoop@gmail.com) met keuze van de tocht, uw naam, gsm & aantal personen! U krijgt van ons bevestiging

2) Kiezen voor de vlucht: over asielzoekers.

Vluchten, een hartverscheurende keuze. Alles achterlaten, alles investeren in een onzekere toekomst. Of toch niet? Met de gevolgen van hun keuzes worstelen vluchtelingen vaak nog hun hele verdere leven. Deze tocht volgt de ervaringen van een pas gearriveerde asielzoeker. Tegelijk dwingt hun komst onze samenleving tot het maken van keuzes. Ook daar staan we bij stil. Een hoogst actueel verhaal!

Wanneer? zo 22-4-2018, 16 tot 17.30 u.
Waar? We starten aan het Noordstation – Afspraak aan de trappen van de hoofduitgang (kant S. Bolivarlaan)
Hoe inschrijven? Stuur ons een e-mail (tochtenvanhoop@gmail.com) met keuze van de tocht, uw naam, gsm & aantal personen! U krijgt van ons bevestiging

 


Brussel, hoopvol in beeld. 

Niet iedereen is even mobiel, of heeft de tijd en middelen om naar Brussel te reizen.
Voor deze mensen bieden we vanaf 2018 een oplossing aan: onze gidsen brengen Brussel tot bij u! We stellen u dan ook graag onze ‘zittende’ tocht voor: “Brussel, hoopvol in beeld”.
Het werkt als volgt: onze gidsen, die de stad als hun broekzak kennen, komen tot bij u. Aan de hand van geprojecteerde foto’s nemen zij u mee door de Marollen of Molenbeek en krijgt u de wijk in vogelvlucht te zien. Het sociale perspectief zal uiteraard ook hier een belangrijke insteek zijn, zoals bij al onze tochten.

Onderaan vindt u alvast de flyer met meer info over dit nieuwe aanbod. Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere inlichtingen!

flyer Brussel, hoopvol in beeld


 Nieuw e-mailadres

Om onze communicatie voor u duidelijker te maken, gebruiken we voortaan een nieuw e-mailadres: tochtenvanhoop@gmail.com.
Tot voor kort werden alle e-mails immers doorgestuurd naar een privé-adres en van daaruit behandeld.
Gelieve dit nieuwe adres te gebruiken in onze contacten met ons! Geen zorgen, info@tochtenvanhoop.eu blijft nog wel enige tijd bestaan om u verder te helpen. Bedankt voor uw begrip!


Nieuwsbrief

Tochten van Hoop Brussel verstuurt af en toe een nieuwsbrief met aankondigingen van specifieke activiteiten, driekoningentocht, en andere info.
Normaal betreft dit hoogstens een paar emails per jaar! Blijft u graag op de hoogte? Schrijf u dan onderaan deze pagina in op onze nieuwsbrief!


Cadeautip! BOEK ‘Ik had honger’

Het boek over de 7 werken van Barmhartigheid is vanaf nu te koop aan 10 euro. Ja kan dat bestellen (bv. als cadeau voor de Kerstdagen) via

Tochten van Hoop Brussel
0496 79 36 24
info@tochtenvanhoop.eu

Tochten van Hoop Antwerpen
03 234 05 11
info@deloodsen.be


 U kan zich hier inschrijven op onze nieuwsbrief